Restoran ve Lokantacılık sektöründe ilk defa Hijyen ve Sanitasyon Belgesi alan marka olmanın ayrıcalığı ve sorumluluğuyla bizler ÖNCE İNSAN SAĞLIĞI ilkesini koşulsuz olarak savunmaktayız. Bu sebeple sağlığınızı ve çocuklarınızın gelişimini olumsuz etkileyecek hiç bir ürün ve katkı maddesi kullanmıyoruz. Amacımız; Hilesiz, kıyma ilavesiz, %100 Yaprak et dönerimizin eşsiz lezzet ve kalitesini, değerli misafirlerimizle en uygun fiyat ve kusursuz hizmet anlayışımızla buluşturabilmektir.

EKREM COŞKUN KİMDİR?
Markamızın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı olan Ekrem Coşkun Konya’nın Cihanbeyli ilçesi, İnsuyu kasabasında 1966 yılında doğmuştur. Asıl mesleği sigortacılık olan Ekrem Coşkun, yaklaşık 35 yıldır sigortacılık sektöründe başarılı çalışmalarıyla adından sıkça söz ettirmiştir. Halktan kazandığını, halkıyla paylaşma sevdalısı olan İş adamı Ekrem Coşkun Konyaspor’a gönül veren herkesin mutlaka tanıdığı Konya ve Konyaspor aşığı gerçek bir vatanseverdir. Amatör futbol geçmişi de olan Ekrem Coşkun uzun yıllar Konyaspor kulübünde profesyonel yöneticilik de yapmıştır. Ayrıca 2007 yılında kurulan Konyasporlular Derneğinin kuruluşundan bugüne kadar Yönetim Kurulu Başkanlığını da yapmaktadır.
EKREM COŞKUN DÖNER MARKASI NE ZAMAN KURULDU?
Ekrem Coşkun Döner 10 Aralık 2013’de Konya’da kurmuş olduğu Ekrem Coşkun Döner A La Carte restoran konsepti ile faaliyetlerine başlamıştır. 2018 yılı itibariyle de Türkiye geneli Experss şubeleri ile Franchising olarak şubeleşmeye gitmiştir. O günden bugüne 250 şubesi ile büyük titizlik ve özverilerle sizlere en iyi hizmeti vermeye devam etmektedir.
KAÇ ŞUBENİZ VAR?
Kuruluşumuzdan bugüne kadar lezzet ve kalite anlayışımızdaki istikrar sayesinde bugün, Türkiye genelinde 65 ilde 215 şube ile hizmet veren büyük bir aile olduk. Aktif olarak hizmet veren şubelerimizin yanında inşaat ve tadilat süreci devam eden ve çok yakında açılacak olan şubelerimizle birlikte şube sayımız 250 yi geçmiş bulunmaktadır.
EKREM COŞKUN DÖNER ORTAKLIK YAPISI NEDİR?
Ekrem Coşkun Döner %100 yerli sermayeyle Yönetim Kurulu Başkanımız Ekrem Coşkun’un kurduğu kendi markasıdır ve şuanda herhangi bir ortaklık yapısı içerisinde değildir, yan marka oluşturmamıştır. Ekrem Coşkun Dönerin ortağı, yan markası veya Ekrem Coşkun’un kardeşi veya akrabası olduğunu söyleyen bu tarzdaki söylemlerin tamamı asılsızdır.
ETİ NASIL VE NERELERDEN TEDARİK EDİYORSUNUZ?
%100 Yerli besi ve %100 Dana eti olan dönerimizi GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TÜKETEBİLİRSİNİZ!
Ürünlerimizi, gıda güvenliği konusunda her türlü gıda güvenliği sertifikalarına sahip, hijyenik şartlarda üretim yapan, sektörlerinde öncü olan firmalardan tedarik ediyoruz. Tedarikçi konusunda hassas davranıp gerekli denetimlerden sonra onaylı tedarikçi olmasına izin veriyoruz.
Hammaddemiz olan etlerimiz tam akredite uluslararası gıda güvenliği ve helal kesim sertifikalarına sahip dev tedarikçi markalardan özenle seçilip bizlerin vermiş olduğu reçeteye uygun olarak üretimi gerçekleşmektedir. Özenle seçilen etler işinin uzmanı kasaplar tarafından özel tekniklerle, ürün kalitesini bozan sinir ve kıkırdak gibi parçalardan arındırıldıktan sonra et açma makinelerinde yaprak haline getirilip soslanmaktadır. Üretilen ürünlerin, hijyen ve sanitasyonu üreticiler tarafından sağlanmakta olup, üretim sürecinin her basamağından Gıda Mühendisleri ve Veteriner Hekimler tarafından kontrolü sağlanmaktadır.
TEDARİKÇİLERİMİZ

ET ŞUBELERİNİZE NASIL ULAŞIYOR VE NASIL MUHAFAZA EDİLİYOR?
Üretim sonrası hazır olan yaprak döner etlerimiz üretim fabrikalarında bulunan yeterli donanıma sahip, modern soğuk hava depolarında uygun saklama koşullarında muhafaza edilmektedir. Sevkiyat öncesi Gıda Mühendisleri ve Veteriner Hekimler tarafından kontrolü sağladıktan sonra %100 Dana yaprak etlerimiz, uygun saklama koşullarına sahip araçlarla şubelerimize sevk edilmektedir. Sevkiyatta kullanılan araçlar her seferden önce özenle dezenfekte edilmekte ve soğuk zincir bozulmadan şubelerimize ulaşmaktadır. Ürünlerimiz soğuk zincir kırılmadan frigolu araçlar ile sevk edildikten sonra şubelerimizde, soğuk hava depolarında muhafaza edilmektedir. Türkiye genelinde bütün şubelerimizde uygun saklama koşullarını sağlayacak soğuk hava depoları mevcuttur. Hem tedarikçilerimiz hem de şubelerimiz bu konuda gerekli altyapıya sahiplerdir.
DÖNERİNİZ HAZIR (RULO) BATON (ŞOKLANMIŞ) ÜRÜN MÜDÜR?
Dönerimiz kesinlikle dondurulmuş, şoklanmış veya baton (rulo) döner değildir. Güven ve özen dolu yolculuğunun ardından şubelerimize ulaşan taze etlerimiz günlük ihtiyaca göre ustalarımız tarafından Ekrem Coşkun Döner kalite birimi tarafından belirlenen döner takma cetveline uygun, taze olarak şubelerimizde şişlere takılıp döner haline getirilmektedir.
DÖNERİNİZ DE DANANIN HANGİ KISMINI KULLANIYORSUNUZ?
Dönerimizin reçetesi ağırlıklı olarak dananın arka but kısmından oluşmaktadır. Lezzeti artırmak için yaptığımız AR-GE çalışmalarında olumlu geri dönüşler almamız sebebiyle yine dananın kaburga kısmını düşük bir oranla dönerimiz de kullanmaktayız.
DÖNERİNİZ DE NEDEN KUZU ETİ VE KUZU KUYRUK YAĞI KULLANMIYORSUNUZ?
Hayvanların cinsine, yaşına ve yetiştirme şartlarına bağlı olarak yağlılık oranları değişebilmektedir. Küçükbaş (koyun, kuzu) eti ile dana eti karşılaştırıldığı zaman küçükbaş (koyun, kuzu) etinin dana etine göre daha yağlı olduğunu söylemek mümkündür. Küçükbaş (koyun, kuzu) etinde yağlılık oranı fazla olduğu gibi buna bağlı enerji değerleri yüksek olmaktadır. Bu da yemekten sonra insan vücudunda sindirimin daha fazla çalışmasına neden olmaktadır. Bizlerde dönerimiz de yağ miktarını daha sağlıklı ayarlayabilmek için ağırlıklı olarak reçetemizde yağ oranı az olan dana budunu kullanmaktayız. Yapılan araştırmalar ve analiz sonuçları değerlendirildiğinde dana etinde bulunan protein oranı daha yüksek olduğu görülmektedir.
Ayrıca yapmış olduğumuz ARGE çalışmaları ve müşteri şikayetlerini dikkate aldığımız da koyun ve kuzu etleri ve yağının kendine has bir kokusu olmaktadır. Bu koku özellikle bayan müşterilerimizin ve yeni neslin rahatsızlık duyduğu bir kokudur. Müşterilerimizin de bu geri dönüşlerini dikkate aldığımız için dana eti ve kavram yağı kullanmaktayız.
DÖNERİNİZ DE KIYMA İLAVESİ VAR MIDIR?
Dönerimize kıyma ilavesi yapılmadan %100 Yaprak et döner halinde satışa hazırlanmaktadır. Dönerimizin içerisinde kıyma bulunmamaktadır.
DÖNERİNİZİN İÇERİSİNDE KATKI MADDELERİ VAR MIDIR?
ÖNCE İNSAN SAĞLIĞI sloganıyla çıktığımız lezzet yolculuğumuzda, sağlığınız düşünülerek döner reçetemiz içerisinde Mono Sodyum Glutamat (MSG) dahil olmak üzere hiç bir katkı maddesi, soya ve trans yağ bulunmamaktadır. Ayrıca, döner etimiz gluten içermemektedir.
DÖNERİNİZDEKİ YAĞ ORANI NEDİR?
Döner reçetemizi hazırlarken sorumlu olduğumuz ‘Türk Gıda Kodeksi Et, Hazırlanmış Et Karışımlar ve Et Ürünleri Tebliği’ maddeleri dikkate alınmış olup buna uygun hazırlanmıştır.
Tebliğde döner için belirtilen yağ oranının kütlece %25 olması gerektiği belirtilmiştir. Ekrem Çoşkun Döner olarak reçetemizde %15 saf kavram yağı kullanmaktayız. Ayrıca etten gelen yağlılık ile birlikte dönerimizde kütlece %18-20 aralığında yağ oranı oluşmaktadır. Firma olarak belirli aralıklarla yapmış olduğumuz yağlılık analizleri ile de bunu doğrulamaktayız.
NEDEN KAVRAM YAĞI KULLANIYORSUNUZ?
Kavram yağı, 350-400 kg ağırlığındaki bir danadan ortalama 5 kg çıkan bir yağdır. Et yağı olarak da isimlendirilir. Özellikle sucuk ve köfte gibi ürünlerde aktif olarak kullanılan bir üründür. Dönerlerimizde kavram yağını tercih etmemizin nedenlerinden biri, yeni neslin ve özellikle bayanların kokuya karşı aşırı hassasiyetini dikkate alarak karşılamak amaçlıdır. Kuzu döş ve kuzu kuyruk yağından gelen kokunun önüne geçebilmek adına ürünlerimizde kavram yağı kullanmaktayız. Diğer bir nedeni ise kavram yağının donma süresinin diğer yağlara göre daha uzun olmasıdır. Böbrek yağı ve iç yağları bu nedenlerden dolayı kullanmamaktayız. Oda sıcaklığında yapılan tespitlerde kavram yağının donma süresi 15 dakika iken böbrek ve iç yağların donma süreleri 5 dakika olduğu yapılan ARGE çalışmalarında görülmüştür.
KAVRAM YAĞI SABUN SANAYİSİNDE Mİ KULLANILIYOR?
Dönerlerimiz de kullanmış olduğumuz kavram yağı piyasada söylendiği gibi sabun sanayisinde kullanılan yağlardan değildir. Sabun sanayisinde, kesimhanelerde atık olarak çıkan yağlar ve rendering tesislerinden çıkan yağlar kullanılmaktadır. Yapılan açıklamalarla kavram yağının sabun sanayisinde kullanıldığı algısı oluşturulmaktadır. Oysa ki şu anda tüketilmekte olan bir çok fastfood ürünleri ile birlikte köfte ve sucuk ürünlerinde kavram yağı kullanılmaktadır.
BU FİYATA ET DÖNER Mİ OLUR?
6 Yıldır üzerinde çalışmış olduğumuz Express konsept ile işletme kurulumunu ve sabit giderleri düşük tuttuk. Self servis modeline geçiş yaptık. Kar marjımızı düşük tutarak kilogram satışlarımızda ciddi anlamda artış gerçekleştirdik. İşte bu hamlemizle dönerdeki fire oranını azalttık. Az kazanalım, sürümden kazanalım dedik, kârımızı halkımızla paylaştık. İşin sırrı bu kadar basit aslında…
Bu fiyata gerçek Et Döner mi olur. “AZA KANAAT EDEREK, SÜRÜMDEN KAZANMAYI HEDEFLERSENİZ OLUR.” bizde tam olarak bunu yaptık.
NEDEN GAZLI İÇECEK SATMIYORSUNUZ?
Bizler için Önce İnsan Sağlığı sadece bir slogan değil vazgeçemeyeceğimiz ve kesinlikle taviz vermeyeceğimiz kesin bir kuraldır. Devletimizin okul kantinlerinde yasakladığı gazlı içeceği bizimde şubelerimizde satmama sebebimiz hiçbir katkı maddesi olmayan ürünümüzdeki doğallığı korumak ve Önce İnsan Sağlığı ilkemizi savunabilmektir. Kaldı ki müşterilerimizin dışarından gazlı içecek getirerek ürünlerimizle tüketilmesine izin verilmektedir.
Gazlı içecekle birlikte kavram yağının donacağı bahanesiyle gazlı içecek satmadığımız iddiası tarafımıza yapılan iftiralardan bir tanesidir. İftiranın ne kadar yanlış olduğunu ürünlerimizi gazlı içecekle beraber denediğinizde zaten tecrübe edebilirsiniz.
EKREM COŞKUN DÖNERE AİT HELAL SERTİFİKASI VAR MI? ÜRÜNLER HELAL Mİ?
Markamıza ait Türk Standartları Enstitüsü tarafından verilmiş HELAL UYGUNLUK BELGESİ mevcuttur. Bu konuda hassasiyetimiz büyüktür. Tedarikçilerimizde de gerekli kontroller hassasiyetle yapılıyor olup gerekli şartlar sağlanmaktadır.
EKREM COŞKUN DÖNERE AİT KALİTE BELGELERİ NELERDİR?
Marka olarak kalite, çevre, hijyen ve sanitasyon bilincine sahip olup hepsini belirli bir sistem çerçevesinde yürütme çabası içerisindeyiz. Markamıza ait bütün belgeleri Türk Standartları Enstitüsünden almış bulunmaktayız. Belgelerimizi görebilmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz.
RESMİ KURUMLARCA DENETLENİYOR MUSUNUZ?
Ne mutlu bize ki verdiğimiz hizmetten birilerinin sürekli rahatsız olması sebebiyle belki de Türkiye’de resmi kurumlarca en fazla denetimi yapılan markayız. Resmi Kurumların şubelerimizdeki denetimleri neticesinde bugüne kadar yapılan olumsuz hiçbir sonuç çıkmamıştır. Denetimler neticesinde bizlere verilen analiz sonuçlarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.
ŞUBELERİNİZ İÇİN DENETİM EKİBİNİZ VAR MI ? KALİTEYİ NASIL SAĞLIYORSUNUZ?
65 ilde 250 şube ile hizmet vermenin sorumluluk ve bilinci ile bölgesel denetleme ve eğitim ekipleri oluşturduk. Denetleme ve eğitim ekiplerimiz sektörün en iyi ustalarından oluşmaktadır. Merkezde vermiş olduğumuz eğitimler sonucunda Ekrem Coşkun Döner standartlarının tüm Türkiye’de aynı şekilde yapılmasını sağlamaktadırlar. Yine merkez olarak oluşturduğumuz soru listeleri ile şube bazından puanlama yapıp eksiklerimizi görerek sürekli iyileştirme içerisindeyiz. Bu sayade tüm Türkiye’de aynı kaliteyi ve standardı sağlamaktayız.
TÜM ŞUBELERİNİZDE FİYAT AYNI MI?
Tüm Express şubelerimizde Genel Merkezimizin Yönetim Kurulu Kararı ile belirlemiş olduğu Rekabet Kurumu denetimleri sebebiyle azami olarak tavsiye edilen fiyat uygulaması yapılmaktadır.

A LA CARTE ŞUBE FİYATLARI NEDEN FARKLI?
Türkiye geneli toplam 3 adet A La Carte modeli ile hizmet veren şubemiz vardır. Bu şubelerimiz Konya Beyşehir yolu üzerindeki merkez şubemiz, Konya M1 Real AVM karşısındaki Konyapark şubemiz ve Antalya Şirinyalı’daki Lara şubemizdir.
A La Carte Şubelerimizde garson hizmeti + salata + turşu + kızartma + sütlaç gibi extra hizmetler sunulduğu için express şubelere göre ilave maliyet gerekmektedir. Bu hizmet farklılığı ise fiyat politikası gereği ücrete yansımaktadır.
BAYİLİK VE İSİM HAKKI VERİYOR MUSUNUZ ?
Şubelerimizin büyük bir bölümü Franchising sistemiyle açılmış şubelerdir. Bayilikle alakalı çalışmalarımız halen devam etmektedir. Bayilik konuları ile alakalı merak ettiğiniz soruların cevabını Franchise sayfamızda bulabilirsiniz. Bizler Bayilik sürecini web sayfamız üzerinden yönetmek istiyoruz, web sayfamızda bulunan mini başvuru formunu doldurarak bizlere ulaşabilirsiniz. Başvuru yapmak istediğiniz il başvuru formunda yer almıyorsa orası için bayilik verme şansımız bulunmamaktadır. Form bizlere ulaştığında konunun uzmanı olan arkadaşlar size dönüş sağlayacaklardır merak ettiğiniz tüm soruları cevaplayacaklardır.
BAYİLİK VE İSİM HAKKI İÇİN NE KADAR ÜCRET ALIYORSUNUZ?
Markamız, dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu Covid-19 salgını sebebiyle “Halkın Markası, Halkının Yanında’ söylemini gerçekleştirebilmek adına, yaşanılan pandemi sonrasında vatandaşlarımızın istihdamına katkı sağlayabilmek için Franchising bedelinde kampanya yapma kararı almıştır.
Franchising sözleşme süremiz 5 yıldır. Kdv Dahil 250.000 TL olan sözleşme bedelimizi başlattığımız istihdama destek kampanyamızla birlikte 85.000 + KDV (yüz bin) olarak güncelledik.
Sözleşme sonunda, (karşılıklı memnuniyet sağlanması şartı ile) sözleşmenin 5 yıl daha uzatılması istenildiğinde KDV dahil 120.000 TL (yüz yirmi bin) Franchising bedeli almaktayız.
ALO PAKET HİZMETİ İÇİN NEDEN ÜCRET ALIYORSUNUZ?
Ekrem Coşkun Döner olarak en iyi kaliteyi en uygun fiyata vermek için maliyet hesaplarını hassas bir şekilde yaparak, karlılığı minimum seviyede tutmaktayız. Paket servis hizmetinin bizlere getirmiş olduğu ilave maliyetler sebebiyle ekstra ücret talep etmekteyiz. Önerimiz ise şubelerimizde veya Gel – Al hizmet modeliyle eşsiz lezzetimizin tadına bakmanızdır.
MARKANIZIN HEDEFLERİ NELERDİR?
Halkımızın göstermiş olduğu yoğun ilgi sebebiyle hedeflerimiz her geçen gün daha da artarak devam etmektedir. Öncelikli hedeflerimizi sizlere şu şekilde sıralayabiliriz;
- 65 İl 250 şube sayımızı 81 il 333 şubeye ulaştırarak tüm ülke sınırları içerisinde bu eşsiz lezzeti halkımızla paylaşmak,
- Gıda güvenliği kurallarına uyarak, güvenilir bir şekilde temiz ve hijyenik ortamlarda sizlere hizmet vermeye devam etmek,
- En iyi kaliteyi en uygun fiyata sizlere sunmak,
- Kalıcı olmak,
- %100 müşteri memnuniyeti sağlamak,
- Uluslararası pazara açılmak,
YURT DIŞINDA ŞUBE AÇMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
Ekrem Coşkun Döner olarak hedeflerimiz arasında yurt dışında şubeler açmakta bulunmaktadır. İlk önceliğimiz bu eşsiz lezzeti ülkemiz sınırları içerinde genişletmek ve sürekliği sağlamaktır. 2021 yılı hedeflerimiz içerisinde de yurt dışında markamızı en iyi şekilde temsil etmek için de gerekli planlamalar yapılmıştır.
MOBİL ARACI HANGİ AMAÇLA KULLANIYORSUNUZ?
Halkımıza hizmet ederken, daha fazla lezzet ve kalitemizi nasıl ulaştırabiliriz arayışı bizlere Mobil Araç hizmet modeline ulaştırdı ve Mobil aracımızı geliştirip halkımızın hizmetine sunduk. Mobil araçlarımızı; Üniversitelerin yapmış olduğu toplu konferans ve şenliklerde, Sivil toplum kuruşlarının ve derneklerin organizasyonlarında, esnafımızın yapacağı açılış organizasyonlarında kullanıyoruz.
TOPLAM KAÇ KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLIYORSUNUZ?
Ekrem Coşkun Döner olarak kendi bünyemizde toplam 180 personel bulundurmaktayız. Bu personeller markamız genel merkezinde, operasyonda yer alan saha görevlisi ve markamıza ait şubelerimizde çalışan personellerimizdir. Tüm şubelerimizle birlikte istihdamını sağladığımız personel sayısı 3500 dür.
KONSEPTİNİZDE İLERLEYEN ZAMANLARDA DEĞİŞİKLİK DÜŞÜNÜYORMUSUNUZ?
Ekrem Coşkun Döner olarak belirlemiş olduğumuz Express şube konsepti ile sizlere hizmet vermekteyiz. Firma olarak sürekli iyileştirme düşüncesi ile oluşturduğumuz ARGE şubelerinde halkımızdan gelen talepler, ARGE çalışmaları ve sektörün gerektirdiği yenilikler ile konseptimizde denenmekte ve sonuçları değerlendirilmektedir. Sonuçlara göre yönetim kurulumuzun uygun bulması halinde konseptimizde gerekli değişiklikler yapılmaktadır.
DÖNERİNİZİ NEDEN GRAMAJLA SATIYORSUNUZ?
Ülkemizde döner kültürü geçmiş yıllara dayanmaktadır. Bugüne kadar alışık olduğumuz tam ekmek, yarım ekmek sıkça duyduğumuz tabirlerdi. Bu satışlarda ekmeğin içerisine giren ürün miktarı açısından akıllarda soru işaretleri olabilmekteydi. Ekrem Coşkun Döner olarak gram ile döner satarak sektöre yeni bir bakış açısı kazandırdık. Bunu yapmamızın en önemli nedeni şeffaf olduğumuzu göstermek ve haksız para kazancının önüne geçmekti. En kaliteli ürünü en uygun fiyata satarken, bunun hile olmadığını gramajları müşterilerimizin gözleri önünde göstergeli hassas teraziler ile yapmanın en güzel yöntem olacağını düşündük ve bunda da başarılı olduk. Ayrıca gramajlı ürünler satarak maliyet hesabımızı daha sağlıklı bir şekilde yapma fırsatı bulduk. Bu sayede de en kalite ürünü en uygun fiyata halkımız ile buluşturduk.
TÜM ŞUBELERİNİZDE KULLANDIĞINIZ EKMEĞİNİZ STANDART MI YOKSA ÖZEL BİR FORMÜLÜ MÜ VAR?
Ekrem Coşkun Döner olarak ülke genelinde başarı sağlamamızın en önemli nedenlerden birisi bütün şubelerimizde standartlarımızı aynı şekilde uygulamaktır. Ekmek de bu standartlar arasında yer alan en önemli ürünümüzdür. Belirlemiş olduğumuz ekmek formülünü her şehirde onaylamış olduğumuz ekmek fırınlarında üretimini sağladık. Son yapmış olduğumuz ARGE çalışmaları neticesinde şubelerimize özel olarak ürettirdiğimiz konveksiyonel fırınları yolladık ve bu sayede müşterilerimiz dönerimizin eşsiz lezzetini sıcak ekmekle tatmaktadırlar.